Jak opravit mechanické ucpávky čerpadla

Hity: 10

Čas vydání: 2020-08-03 15:55:26


Mechanické těsnění je těsnicí zařízení složené ze dvou těsnicích prvků (stacionární kroužek a pohyblivý kroužek) kolmo k hřídeli, světlé a ploché, lehká mechanická těsnění pro čerpadla jsou k sobě připevněna a vzájemně se k sobě valí. Spoléhá se na tlak těsnicího média, aby se vytvořila správná přítlačná síla na dotykovou plochu (čelní plochu) rotujícího pohybujícího se prstence a statického prstence, takže obě čelní plochy jsou pevně spojeny a mezi tenkou tekutou vrstvou je udržována mezi čelní plochy k dosažení těsnění. Úmyslné. Tato středně velká mechanická těsnicí kapalinová fólie pro čerpadla má hydrodynamický tlak a statický tlak, což má účinek plynulé a vyvážené síly.

Čištění a prohlížení mechanické ucpávky

1 Princip fungování mechanické ucpávky vyžaduje, aby uvnitř mechanické ucpávky nebyly žádné nečistoty. Před montáží mechanické ucpávky očistěte pohyblivý kroužek, statický kroužek, pouzdro hřídele a další součásti.

2 Zkontrolujte, zda nejsou na povrchu dynamického prstence nějaké vady, jako jsou škrábance a praskliny. Tyto nedostatky mohou způsobit vážný únik mechanického těsnění při skladování mechanického těsnění čerpadla kaše. Pokud je to možné, můžete pomocí speciálních nástrojů zkontrolovat, zda je těsnicí plocha rovná nebo ne. Tlaková voda po montáži vstoupí na těsnicí plochu dynamického kroužku mechanického těsnění, oddělí dynamický prstenec a způsobí selhání mechanického těsnění. Pokud je to nutné, může být nástroj před montáží vyroben a vyzkoušen.

3 Zkontrolujte, zda sedlo dynamického kroužku nemá nedostatky, které ovlivňují těsnění. Má například dynamické sedlo a dynamický těsnicí kroužek nějaké nedostatky?

4 Zkontrolujte, zda je mechanická kompenzační pružina těsnění poškozená a zdeformovaná a zda se změnil houževnatý koeficient.

5 Zkontrolujte, zda má pouzdro těsnění vady, jako jsou otřepy a rýhy.

6 Vyčistěte a zkontrolujte, zda všechny těsnicí gumové kroužky mají závady, jako jsou praskliny a póry, a změřte, zda je průměr pryžového kroužku v tolerančním rozmezí. U mechanických ucpávek s čerpací tkání je nutné zkontrolovat, zda spirálová linie šnekového čerpadla má závady, jako jsou praskliny a zlomené dráty.


Předchozí : Jaké jsou běžné mechanické ...
další : No

2024 yuanzhen electromechanical Všechna práva vyhrazena.